Danas u 15 časova ističe rok za predaju oružja

Autor: Lj. P.

Jednomesečni rok za vraćanje oružja za koje vlasnici nemaju dozvole ističe danas u 15 časova. Do juče je vraćeno oko 78.000 komada oružja. Svi koji su neleganlo držali bilo koju vrstu oružja, do danas mogu da ga vrate policiji bez ikakvih posledica – neće morati da dokazuju njegovo poreklo, da ostavljaju lične podatke, niti da odgovaraju zbog posedovanja.

Među onima koji su vraćali oružje, pišu mediji, bilo je i građana sa urednim dozvolama za držanje oružja. Razlog vrćanja su najavljene rigorozne kontrole držanja oružja kao i šestomesečne provere vlasnika oružja. To je, pored dosadašnjih taksi koje plaćaju na godišnjem nivou za posedovanje oružja, dodatni namet, pa se mnogi već odlučuju da se odreknu i oružja koje je generacijama bilo u porodici.

Vlada Republike Srbije je naložila Ministarstvu unutrašnjih poslova da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem da se obezbedi moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja na dve godine i da u roku od tri meseca izvrši reviziju svih izdatih dozvola za držanje oružja. Takođe, i da u roku od šest meseci izvrši kontrolu kako lica koja imaju dozvole drže oružje, a posebno kontrolu da li su ispunjeni zakonski uslovi za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja, da li se oružje čuva odvojeno od municije i da li je na adekvatan način sprečen pristup oružju i municiji maloletnicima i drugim neovlašćenim licima.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.