Dim iz fabrike nameštaja uznemirio građane

Crvenkasti dim iz fabričkog dimnjaka „GN komerca“, fabrike nameštaja u Vladičinom Hanu uzemirio je danas stanare dela naselja Duge Njive, u blizini nje. Oni kažu da se u vazduhu oseća smrad zapaljene plastike, što su primetili i pre par večeri. Snima kao i fotografije, poslali su i Ekološkim udruženju, „Eko Srbija“.

„Taman smo se otarasali ciglane, a sada imamo drugu fabriku. Svi se ovde pitamo šta je to izlazi iz dimnjaka,“ kaže meštanin naselja koje je na jedva stotinak metara od fabrike.

Goran Aleskić, suvlasnik preduzeća, na pitanje šta se dešava u fabrici i zbog čega se oseća miris zapaljene plastike, rekao nam je da mu nije poznato šta se dešava.

„Radnicima je zabranjeno da spaljuju otpad, a s obzirom na to da koristimo drva i drvni otpad iz proizvodnje, nije mi poznato odakle potiče miris spaljene plastike,“ rekao nam je Alesksić, koji na komentar da se često oseća neprijatan miris, kaže da to dolazi od škola koje koriste ugalj za grejanje. On je rekao da će odmah intervenisati i zvati nadlžne u fabrici i videti šta je u pitanju.

Tik pored fabrike nalazi se zajednički objekat dve srednje škole, a od naselja je dele igralište i ulica.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.