Diploma u ponudi na buvljoj pijaci u Vladičinom Hanu

Odavno se već zna da se na buvljoj pijaci u Vladičinom Hanu može pronaći sve i svašta. Zbog toga je Han petkom omiljena destinacija ne samo njenih žitelja već i Surduličana, Vranjanaca, pa i Leskovčana.

Ovog petka je jedan Hančanin otkrio da se na buvljaku može kupiti i diploma i to samo za 500 dinara! U ovom slučaju to je diploma Pravnog fakulteta, Univerziteta iz Beograda. Fotografiju je okačio na fb, što je izazvalo mnogo šaljivih komentra, a jedan od njih je da bi je prodavci, uz dobro cenjkanje, dali i za 300 dinara.

Strpljivi bi možda mogli da pronađu i još po koju diplom dobrih, starih državnih fakulteta, pošto se ove novije, nekih privatnih, nude na nekim drugačijim mestima, a i po malo višim ciframa.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Diploma u ponudi na buvljoj pijaci u Vladičinom Hanu

  1. Diploma od 500 dinara nije skupa i za pakovanje poklona. Mislim , da prodaja diploma, nije laž, jer pravna nauka cveta kod nas po neznanju i glupostima koje iskazuju mnogi pravnici. I u pravu su neke firme kod nas kada ne traže diplome, već znanje i rad. Pravnici sa kupljenim diplomama jedino mogu da rade (primaju plate) u javnim ustanovama bližim SNS. Koji neviđeni napredak?

  2. ŠTO DA LJUDI GUBE VREME U KLUPAMA FAKULTETA, LAKŠE JE KUPITI DIPLOMU!?

    U BiH organi otkrili prodaja velikog broja fakulteta diploma (par stotina) cena dostiže vrednost I do 40.000 KM, a prodaju se na različita mesta, čak i na benzinskim pumpama. Sa umnožavanjem kupljenih i potkupljenih diploma BiH i na duže vreme biće jedna od najnerazvijenih zemalja u Evropi. U tim poslovima uključeni su i visoki funkcioneri države i univerziteta, pogotovu privatnih.
    Cena diploma koje se prodaju u Vladičinom Hanu su mnogo niže od ovih u BiH, a možda su i manje vrede. Akcija „Klaster“, koja se tiče falsifikovanja fakultetskih diploma, jedna od najznačajnijih predmeta u borbi protiv korupcije u BiH, a da li će uspeti, čuće se. Akcija traje, a ne zna se dokle. Po ovom pitanju izneo je svoj stav i professor Refik Šećibović, hrabro. Da se ne desi slučaj Pravnog fakulteta u Kragujevcu, za slične, možda nikada se ne reši dok ne izblede diplome i papiri sudstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.