Dva poslanika opozicije iz Hana protiv dodatnog finansiranja RTS-a

Zoran Stojanović, narodni poslanik kolalicije Nada i Nenad Mitrović, ispred DS-a, obojica iz Vladičinog Hana, na zasedanju republičke Skupštine, a po tački dnevnog reda o dodatnom, privremenom finansiranju RTS-a , javnog medijskog servisa, putem tv takse su glasali protiv. Stojanović je ispred političke opcije koju zastupa, izneo stav da se zloupotrebljava karakter privremene odluke o finansiranju RTS-a putem takse na ime pretplate, koja se produžava već više puta, a i očigledno je da je u planu da se sa takvom praksom nastavi. On je predložio da se RTS finansira iz budžeta, a da se tv pretplata ukine. „Struja isključena, ali i dalje stiže račun i taksa za televijziju. Neka RTS bude prvi u svemu, a ne da sve tražimo na drugim kanalima“ , bili su samo neki od komentara građana hanske opštine, koje na zasedanju pročitao Stojanović.

“ Sve je teže i teže i sve će biti teže da ovo građani „nose“. A što se privremenosti tiče, to je zloupotreba i dalje će se produžavati,“ izjavio je on, nezadovoljan odbijanjem amandmana kolacije Nada da se taksa za RTS i RTV ukine, i finansiranje javnog medijiksog servisa obezbedi iz budžeta RS. „Da nam deca iz unutrašnjosti Srbije ne budu deca drugog reda i njihovim roditeljima treba podeliti vaučere za Božić, kao deci iz Beograda“.

Mitrović je istim podvodom rekao da DS neće glasati za dodatno finasiranje RTS-a.

„Meni se čini da nam se zemlja raspada. Saučesnik u raspadnju zemlje je i RTS. Svojim informativnim programom u zadnjih 30 godina, napravio je toliko štete, da mislim da ćemo se teško oporaviti,“ poručio je Mitrović iz skupštinske klupe.

Poslanici su usvojili izmene zakona na osnovu kojih će građani još gopdinu dana morati da finasiraju rad javnih medijskih servisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.