Dvig obučava speleologe u Zlotu

Planinarsko-speleološki klub “Dvig“ iz Vladičinog Hana u saradnji sa Komisijom za speleologiju Planinarskog saveza Srbije organizuje Početnu speleološku obuku u Zlotu, kod Bora u periodu od 17. do 23. aprila ove godine. Instruktor na obuci je Nemanja Milosavljević, na čijoj fb stranici je objavljeno obaveštenje, predsednik Dvig-a, sa demonstratorima Danijelom Aleksićem, speleospasiocem GSS „Dubašnica“ i Milanom Milivojevićem, speleologom CCU „Sais“ iz Knjaževca.

Kako stoji u obaveštenju, po uspešnom završetku teorijskog i praktičnog dela obuke, kandidat stiče osnovna znanja i veštine za bezbedan rad i boravak u speleološkim objektima, pod prtanjom speleologa sa višim znanjem. Cilj obuke afirmacija speleologije kao multidisciplinarne , sportke, naučno-istraživačke i tehničke aktivnosti i osposobljavanje kandidata za aktivno učešće u speleološkoj aktivnosti.

Za obuku mogu da se prijave lica starija od 18 godina koja poseduju planinarsku karticu sa markicoim za tekuću godinu, da su završila planinarsku obuku i da imaju lekarsko uverenje da su sposobni za bavljenje speleologijom.

Učesnici na obuci imaće smeštaj u planiarskom domu PK „Dubašnica“ u Zlotu. Cena prenoćišta je 350 dinara dnevno, po osobi a kotizacija za učešće na obuci je 18.000 dinara.

Prijave za obuku mogu se obaviti slanjem popunjenog prijavnog obrasca na mejl Komisije za speleologiju PSS – speleologija@pss.rs, najkasnije do 10.aprila 2023.g.
Dodatne informacije na broj 063 473 935 , rukovodilac obuke, Nemanja Miosavljević.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.