Falsifikovali diplome medicinske sestre-tehničara i medicinske sestre-vaspitača

Zbog sumnje da su učestvovali u falsifikovanje diploma Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Novog Pazara policija je uhapsila šest osoba. Kako navodi, policija u Kraljevu je lišila slobode M. D. (1988) iz Jagodine, M. K. (1982) iz Beograda, T. B. (1984) iz Beograda, S. L. (1990) iz Smedereva, A. M. (1991) iz Surdulice i M. J. (1990) iz Pančeva zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.Sumnja se da je 11 osoba nelegalno steklo diplome medicinske sestre – tehničara i medicinske sestra – vaspitača.

Prema podacima MUP-a krivične prijave biće podnete protiv još pet osoba umešanih u izvršenje istog krivičnog dela, kao i protiov još jednog lica zbog osnova sumnje da je izvršilo krivčno delo zloupotreba službenog položaja.

„Prema navodim policije, sumnja se da je žena stara 37 godina, odgovorno lice Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje u Jagodini od decembra 2021. do marta ove godine korišćenjem svog poslovnog i prijateljskog dugogodišnjeg odnosa uticala na dva odgovorna lica SŠ „Nikola Tesla“ iz Novog Pazara. U celom poslu posrednici su bili žena (49) i muškarac (52) kod muškarca (71), odgovornog lica škole, kako bi 11 učenika dobilo diplome za medicinske sestre-tehničare i medicinske sestre-vaspitače, mimo zakonskih uslova,“ navodi policija.

Kako piše – sedamdesetjednogodišnji muškarac je za učenike potpisao neistinite zapisnike o polaganju ispita, svedočanstva i diplome, iako je znao da ne ispunjavaju uslove predviđene zakonom i tako im pribavio korist u vidu sticanja diplome srednje stručne spreme. Uhapšenima koji su na taj način pribavili diplome, stavlja se na teret da su nameravali da upotrebe iste, koje se nezakonito stekli. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.