Hančani bi uskoro mogli da se hvale sudijom u Prvoj ligi Srbije

Autor: Ljiljana Pavlović

„Deljenje pravde“ je izgleda put koji je nedvosmisleno izabrao. Po struci je diplomirani pravnik, pa za bilo koju profesiju se trajno opredelio, u sudnici ili na terenu, zadatak će mu biti isti.

Mladi Ilija Radisavljević iz Vladičinog Hana danas je zvanično postao sudija 1. kategorije u fudbalu. To je veliki, lični uspeh za njega i porodicu, kao i za Vladičin Han koji po prvi put u svojoj istoriji ima fudbalskog sudiju tog ranga. Neće biti veliko iznenađenje, da Iliju uskoro gledamo i na TV-u, ili terenu, na utakmicama Prve lige Srbije.

„Posle četiri godine provedene na Srpskoj ligi Istok, položene prve utakmice „uslovno“ pre par meseci, zatim i teorijskog dela ispita u Staroj Pazovi pri Fudbalskom Savezu Srbije, danas sam uspešno prošao i drugu, tj. „izlaznu“ utakmicu. Time sam dobio zvanje – sudija 1. kategorije,“ ponosno nam kaže Ilija.

On sada može „deliti pravdu“ na utakmicama najvišeg stepena takmičenja u Srbiji, odnosno na utakmicama „Mozzart bet Prve i Super lige Srbije“. Deo dečakih snova, kako kaže, time je ispunjen.

„Može se reći da je ovo jedan deo onoga što sam želeo. Mnogo truda sam uložio i mnogo sam udaraca izdržao, kako bih došao do cilja. Hvala ljudima koji su mi od samog početka bili podrška. Jako sam srećan i ovo je samo početak moje borbe u ostvarenju svih mojih zacrtanih ciljeva. Nadam se da ću u najskorije vreme suditi na utkamicama Prve lige Srbije,“ rekao je Ilija.

„Deljenje pravde“ je izgleda put koji je nedvosmisleno izabrao. Po struci je diplomirani pravnik, pa za bilo koju profesiju se trajno opredelio, u sudnici ili na terenu, zadatak će mu biti isti. Ilija je jako naklonjen sportu, a za fudbal se teško može proceniti da li mu je glavna sporedna ili u potpunosti glavna stvar u životu. Pored toga što sudi, trenirao je fudabal i pre izvesnog vremena pokrenuo je i školicu fudbala za mališane pod svojim imenom i za sada mu i taj posao veoma dobro ide.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.