Hančani će za 37 odborničkih mesta u SO sa šest lista birati svoje predstavnike među 184 kandidata

Autor: Lj. Pavlović

Na vanrednim lokalnim izborima 17. decembra ove godine 16.147 građana sa pravom glasa u opštini Vladičin Han, biraće svoje predstavnike u lokalnoj skupštini sa šest odborničkih listi.

Pod brojem 1. je lista „Aleksandar Vučić – Vladičin ne sme da stane“, čiji je nosilac Goran Mladenović, diplomirani eknomista i predsednik te opštine u četiri mandata ispred SNS, kao i nekadašnji narodni poslanik u jedom sazivu. Pod brojem dva je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“, sa Petrom Stošićem, na čelu, master istoričar, predsednik OO SPS-a. Lista pod broje tri je „Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“, gde je kandidat za predsednika Opštine Vladičin Han u istoriji te opštine po prvi put žena, Bijana Kostić, inženejr geologije. Nenad Mitrović, doktor veterinarskih nauka i narodni poslanik u prethodnom skupštinskom sastavu je nosilac liste „Nenad Mitrović veterinar – Demokratska stranka“, pod brojem 4. Sa brojem 5 na izbore izlazi Koalicija „Dr Miloš Jovanović – NADA za Vladičin Han – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove kraljevine (POKS) – Vojislav Mihailović“ sa Zoranom Stojanović, pravnikom, narodnim poslanikom u tri skupštinska saziva, kao nosiocem i na kraju, pod brojem 6 izlazi „Pošteno za Vladičin Han- Miroslav Miki Aleksić“, gde je predsednički kandidat Miljan Stojanović, diplomirani ekponomista.

Na šest izbornih listi nalaze se ukupno 184 kandidata, gde naprednjaci, kolacija SPS i Jedinstvene Srbije kao i Mitrovićeva lista imaju po 37 kandidata, koliko lokalna skupština i broji odbornika. Koalicija NOva DSS i POKS sa Zoranom Stojanovićem na čelu ima 18, „Pošteno za Vladičin Han“ 25 i „Domaćinski za Vladičin Han“ 30 kandidata.

U opštini Vladičin Han od ukupno 17.929 stanovnika, pravo glasa ima njih 16.147 koji će moći da biraju novi sastav SO na 51 biračkom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.