Hančani će za 37 odborničkih mesta u SO sa šest lista birati svoje predstavnike među 184 kandidata

Autor: Lj. Pavlović

Na vanrednim lokalnim izborima 17. decembra ove godine 16.147 građana sa pravom glasa u opštini Vladičin Han, biraće svoje predstavnike u lokalnoj skupštini sa šest odborničkih listi.

Pod brojem 1. je lista „Aleksandar Vučić – Vladičin ne sme da stane“, čiji je nosilac Goran Mladenović, diplomirani eknomista i predsednik te opštine u četiri mandata ispred SNS, kao i nekadašnji narodni poslanik u jedom sazivu. Pod brojem dva je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“, sa Petrom Stošićem, na čelu, master istoričar, predsednik OO SPS-a. Lista pod broje tri je „Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“, gde je kandidat za predsednika Opštine Vladičin Han u istoriji te opštine po prvi put žena, Bijana Kostić, inženejr geologije. Nenad Mitrović, doktor veterinarskih nauka i narodni poslanik u prethodnom skupštinskom sastavu je nosilac liste „Nenad Mitrović veterinar – Demokratska stranka“, pod brojem 4. Sa brojem 5 na izbore izlazi Koalicija „Dr Miloš Jovanović – NADA za Vladičin Han – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove kraljevine (POKS) – Vojislav Mihailović“ sa Zoranom Stojanović, pravnikom, narodnim poslanikom u tri skupštinska saziva, kao nosiocem i na kraju, pod brojem 6 izlazi „Pošteno za Vladičin Han- Miroslav Miki Aleksić“, gde je predsednički kandidat Miljan Stojanović, diplomirani ekponomista.

Na šest izbornih listi nalaze se ukupno 184 kandidata, gde naprednjaci, kolacija SPS i Jedinstvene Srbije kao i Mitrovićeva lista imaju po 37 kandidata, koliko lokalna skupština i broji odbornika. Koalicija NOva DSS i POKS sa Zoranom Stojanovićem na čelu ima 18, „Pošteno za Vladičin Han“ 25 i „Domaćinski za Vladičin Han“ 30 kandidata.

U opštini Vladičin Han od ukupno 17.929 stanovnika, pravo glasa ima njih 16.147 koji će moći da biraju novi sastav SO na 51 biračkom mestu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.