Hančani nezadovoljni uslugama PWW, direktor iz Leskovca kaže zastoj u odvoženju smeća zbog pokvarenog kamiona

Skoro celog leta građani hanske opštine žale se na da „Por Werner Weber“ ne iznosi redovno smeće, ali račune korisnicima Leskovčani uredno ispostavljaju. Takva se situacija nastavila i tokom proteklih dana, kada je više čitalaca Vesnika017 slalo fotografije prepunih kanti za smeće iz svojih dvorišta, kao i prepune kontejnere u pojedinim naseljima. U naselju Trač, kako su nas obavestili, kante, ali i kontejneri, nisu bili ispražnjeni tri-četiri nedelje. Slična situacija i u naselju Poljana, na putu prema Jabukovu, u još nekim selima.

Povodom toga smo kontaktirali Srđana Nisića, regionalnog direktora PWW jug iz Leskovca koji kaže da se tako nešto „retko dešava“ i da je glavni razlog to što je jedan kamion bio na popravci.

„U Hanu imamo dva vozila, jedno novo zapremine 22 metara kubnih i manji kamion za smeće, specijalno kupljen za teško pristupačne ulice, odakle se smeće prebacuje u ovaj veći, koji otpad doprema do deponije u Željkovcu. Taj manji kamion je bio u servisu u Beogradu na popravci i tek smo ga juče preuzeli, tako da je smeće odvezeno iz naselja Trač istog dana. U međuvremenu smo poslali drugi manji kamion iz Leskovca, ali se iz njega smeće ne može prebaciti u veći kamion, “ kaže Nisić.

On objašnjava da je do Leskovca i nazad potrebno nekoliko sati da kamion ode do deponije, istovari otpad i vrati se, pa nije bilo moguće na vreme obići sva naselja. Na pitanje da li su dva kamiona dovoljna da, po ugovoru, obiđu ceo Vladičin Han u toku radne nedelje i još 20 sela , on odgovara potvrdno i dodaje – i više.

„Bilo je ideja da se u Vladičinom Hanu napravi transfer stanica, odakle bi kamioni iz Leskovca preuzimali smeće i odvozili do regionalne deponije,“ rekao nam je Nisić, direktor PWW iz Leskovca, dodajući da je to još uvek samo u planu.

Kašnjenje u odvoženju smeća je evidnetno, međutim PWW nikada nije umanjio račune za neispunjene obaveze iz ugovora. Nisić povodom toga kaže da su „prihodi komapnije iz manjih opština mali i da ne mogu da umanje račune.“ Napominje da je hanska opština, u odnosu na broj korisnika, dobila najveći broj kontejnera i da na svakih pet godina ulažu u kupovinu po jednog novog smećara.

„Zajedno sa selima u hanskoj opštini imamo ukupno 3.896 domaćinstava, ili 11.624 korisnika. To je znači dva i po korisnika po porodici u proseku. U odnosu na poslednji popis stanovništva iz 2011. godine, to je skoro pa duplo manje korisnika, što znači da se novorođeni ne prijavljuju,“ ističe Nisić.

On naglašava i da PWW iz hanske opštine, kao i drugih, uklanja sve što se nađe pored kontejnera, od starih kauča, dušeka i dr. a ne isključivo komunalni otpad, što mu je obaveza.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

3 thoughts on “Hančani nezadovoljni uslugama PWW, direktor iz Leskovca kaže zastoj u odvoženju smeća zbog pokvarenog kamiona

  1. Pa ako su kamioni u kvaru mi li treba da se zarazimo.Zašto su se obavezali ako nemaju kapacitete?

  2. Pa necemo da placamo racune ne znam da li su ugovori sto smo potpisivali dozivitni ,…

  3. Ja kad idem u bioskop i gledam film plaćam a zamislite biposkop radi svaki dan ti ne ideš u bioskop da gledaš film a moraš da plaćaš zato što radi tako i ovo ne izbacuju djubre ali ti redovno naplaćuju za uslugu koju ne pružaju a što se tiče ispravnosti kamiona to je njihovo tehničko pitanje koje firma mora da reši tj kako naš narod kaže kolko pate tolko muzika i ovo može samo u srbiji e zemljo moja lepa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.