Hančani već 10 meseci bez putničkog voza

Zbog rekonstrukcije železnižke pruge od Niša do Doljevca, od oktobra prošle godine ne saobraća putnički voz Niš-Preševo. Omiljeno prevozno sredstvo penzionera i studenata iz ovog mesta, ali i Surdulice, „proradiće“ tek za nešto više od dve godine, ukoliko se nešto ne promeni umeđuvremenu.

„Oktobra prošle godine ukinuto je saobraćanje putničkog voza Niš-Preševo, zbog rekonstrukcije pruge od Niša do Doljevca. Najavljeno je da će radovi trajati tri godine,“ saznajemo od Ivana Tomića, otpravnika vozovova na Železničkoj stanici u Vladičinom Hanu.

Prazna Železnička stanica u Vladičinom Hanu

Saobraćaj na ovoj pružnoj deonici odvija se periodično samo za teretne vozove. Kako nam je objasnio Tomić “ u ponedeljaa od sedam časova počinju radovi na rekonstrukciji pruge, sve do 19 časova u utorak, kada počinje saobraćaj za teretne vozove, do četvrtka ujutro, u sedam časova. Tada se kompletno zatvara pruga i u petak u 19,00 se pušta saobraćaj teretnih vozova, sve do ponedeljka izjutra i tako u krug.“

Brzih vozova, kao ni putničkih, takođe, nema. To za Hančane nije ni neka novina , računajući da skoro 10 godina unazad, iako je brzi voz Beograd-Skoplje-Solun prolazio kroz Han, ipak nije stajao u njemu. I pored zalaganja tadašnjeg šefa, Železnica Srbije je skoro svake godine obećavala, ali nije i realizovala obećanje da će voz ponovo stajati na železnižkoj u Hanu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.