Hančanke izdominirale u Sremskim Karlovcima

Autor: Lj. Pavlović

Proteklog vikenda učenice iz Vladičinog Hana postigle su sjajne rezultate na Književnoj olimpijadi „Pesniče naroda mog“. koja se tradicionalno održava u Sremskim Karlovcima. Uspeha je bilo i do sada, ali ova godina je „krunisana“ sa ukupno sedam prestižnih mesta.

Iz Osnovne škole „Sveti Sava“ učenice Lena Stanković i Sofija Stojković osvojile su drugo mesto i Jovana Ilić treće. Učenica Gimnazije Anastasija Dabić zauzela je treće mesto.

Još jedna nagrada pripala je učenici iz Hana, ali ispred vranjske Gimnazije „Bora Stanković“, Teodori Ilić, koja je na Književnoj olimpijadi u Karlovcima zauzela treće mesto. Iz škole „Branko Radičević“ Maša Milošević je osvojila četvrto mesto.

Satisfakcija za Vladičin Han, škole koje ova talentovana i vredna deca pohađaju i nastavnike. Pre svega za Oliveru Kostić, nastavnicu srpskog jezika i književnosti u školi „Sveti Sava i profesorke, Dušanku Stanković Anitu Stojanović iz hanske gimnazije, čiji učenici godinama unazad ostvaruju više nego zapažene rezultate na takmičenjima iz maternjeg jezika. Mentor Teodore Ilić je profesorka Ana Stojilković, a Maše Milošević – Tanjica Dodić Stanković.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Hančanke izdominirale u Sremskim Karlovcima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.