Hanski karatisti juče osvojili devet medalja, od čega pet zlatnih

Autor: Lj. Pavlović

Na internacionalni turniru u karateu, održanom juče u Vranju, ekipa pionira Karate kluba „Morava“ iz Vladičinog Hana osvojila je ukupno devet medalja.

„Na takmičenju je ekipa pionira, deca rođena od 2012. do 2014. godine, postigla izuzetno dobre rezultate, u dve osnovne kategorije – kate i borbe. Osvojeno je ukupno devet medalja, četiri zlatne i po dva srebra i bronze. Zlatne medalje pripale su: Borisu Mihajloviću, Lazaru Ristiću, Minji Krstić, Urošu Stankoviću i Bojanu Stojanoviću. Vuk Milenković i Andrija Antić osvojili su srebrne, dok je Ognjenu Stankoviću i Mihajlu Mančiću pripala bronza,“ rekao nam je Slaviša Stojanović, trener KK „Morava“ u Vladičinom Hanu.

Pobednici

Konkurencija je bila velika, kaže on, više od 200 takmičara iz naše zemlje, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije pa je pet zlatnih i po dve srebrne i bronzane medalje veliki uspeh članova hanskog karate kluba.

Sa manjim prekidima Karate klub „Morava“ u Vladičinom Hanu postoji od 1975. godine, i beleži značajne uspehe. Trenutno ima tridesetak članova, podeljenih u dve grupe – seniore, koju čine mladi od 18 i 19 godina, sa šest-sedam stalnih takmičara. Među pionirima su deca rođena od 2014. do 2016. godine, i to je, kako kaže njihov trener, jedna mlada i perspektivna ekipa pred kojom su još veći uspesi.

Foto: KK „Morava“

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.