Help potpisao ugovore sa još 13 korisnika grantova

Autor: Lj. Pavlović

U Opštinskoj upravi u Vladičinom Hanu danas je 13 dobitnika grantova potpisalo ugovore sa Help-om i Opštinom Vladičin Han u opremi za samozapošljavanje. U okviru projekta „pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ selekcijom socijalnih i ekonomnskih kriterijuma odabrano je sedam žena i i šest muškaraca koji će dobiti opremu za otpočinjanje samostalnih privrednih, zanatksihi uslužnih delatnosti.

Vladimir Kosti, zamenik predsednika Opštine Vladičin Han je tom prilikom rekao da je ovo novih 13 grantova, pored prethodnih 10, koji su dodeljeni krajem prošle godine i najavio novi poziv za leto.

Osam grantova je iz oblasti poljoprivrede, tri usluga i dva zanata i to kako navodi Help za pripremu ogrevnog drveta, poljoprivrednici, proizvodnja kolača i torti, majstori i dr. Nakon poslovne obuke o menadžemntu, marketingu, biznis planu, sledi doela opreme pojedinačne vrednosti do 2.200 evra , čiju nabvaku vrši Help.

„Imamo stvrano dobre klijente, koji rade i proširuju deelatnosti. Što se opštinskog rukovodstva tiče, uvek za svaki projekat su iznalazili sredstva za sufinansiranje, ovde je saradnja na najvišem mogućem nivou,“ reako je Bane Stanojković, šef kancelarije Help-a iz Vranja.

Projekat „omoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ sprodvodi nemačka organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“, a finansiraraju Švedska Vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, „Sida“ i ciljni gradovi i opštine. Ukupna vrednost projekta je 2.876.010 evra čija realizacija je počela od jula 2021. godine i trajaće do jula 2015. godine u 16 opština i gradova u Srbiji. Ukupna vrednost investicija u opštini Vladičin Han u ovoj fazi projekta iznosi oko 100.740 evra, a učešće Opštine Vladičin Han je 29.160 evra ili 28,95 odsto vrednosti direktnih troškova kupovine opreme za korisnike.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.