Fondacija Divac odabrala 12 projekata u Vladičinom Hanu

Divac omladinski fond u Vladičinom Hanu je na konkursu za projekte mladih iz Vladičinog Hana koji sprovodi Fondacije Ane i Vlade Divac u saradnji za Organizacije GIZ iz Nemacke, ove godine imao ukupno 23 prijavljenih inicijativa. Odboru DOF-a iz Vladičinog Hana, nakon obavljenih intervjua pojedinačno sa svakom neformalnom grupom koja je konkurisala, odabrao je 12 projekata koji će biti realizovani u naredna tri meseca. U

Na konkursu je od 23 projekta oko 50 odsto bilo je vezano za realizaciju u selima u hanskoj opštini, dok su u gradskoj sredini najvredniji su bili gimnazijalci sa čak pet prijavljenih inicijativa.

Od 12 prihvaćenih inicijativa za realizaciju, šest projekata će biti realizovano u seoskim sredinama. Među njima su: “Bezbednost dece i mladih” u Vrbovu, “Letnja kuća socijalizacije” u Stubalu, “Čisto selo zdrav život” u Lepenici, “Siguran play” u Garinju, “Veseli kutak” Džepu i “Letnjikovac na livadi” u Mrtvici. u Vladičinom Hanu šest projekata koja će biti realizova su: “3D budućnost”, “Vezbaj na otvorenom, živi zdravo, rasti pravo”, “Filozofi iz vrta”, “Fizičko obrazovanje”, “Druženje i slikanje” i “Scena raznolikosti: kultura i umetnost kod nas”.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji sa organizacijom GIZ za navede projekte izdvojila je 7.000 evra. .

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.