Hoće li Vladičin Han dobiti azil za pse?

Autor: Lj. P.

Protekle nedelje lokalnu samoupravu u Vladičinom Hanu posetio je Ivan Kurajov, predsednik Društva za zaštitu životinja „Ljubimac“ iz Pančeva koji je sa Timom za rešavanje problema napuštenih pasa razgovarao o izgradnji prihvatilišta za napuštene pse.

„Dogovoreno je da se u narednih šest meseci sprovede pilot-projekat koji podrazumeva pripreme za izgradnju prihvatilišta za napuštene pse, edukaciju stanovništva na ovu temu i obuku budućih radnika u prihvatilištu,“ objavljeno na stranici Han info.

Na sastanku je koncipiran pilot-projekat kojim će započeti pripreme za prihvatilište za napuštene pse, edukovati stanovništvo na ovu temu, a onda vršiti obuka budućih zaposlenih u njemu. Projektom će biti obuhvaćene i sve druge pojedinosti koje se odnose na rešavanje ovog problema. Društvo za zaštitu životinja „Ljubimac“ iz Pančeva će članove o tima u Vladičinom Hanu povezati sa jednom od najvećih međunarodnih organizacija za dobrobit pasa „Dogs Trust“ iz Ujedinjenog Kraljevstva, koja je voljna da pomogne hanskoj opštini.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Hoće li Vladičin Han dobiti azil za pse?

    1. Gladni su oni koji ne zele da rade i da zarade,sad bar u Hanu ima posla za sve koji bi radili,ali lakse da se kuka kako se nema,nego da se zapne.Nektar,Teklas,DN Company…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.