Hoće li Vladičin Han dobiti azil za pse?

Autor: Lj. P.

Protekle nedelje lokalnu samoupravu u Vladičinom Hanu posetio je Ivan Kurajov, predsednik Društva za zaštitu životinja „Ljubimac“ iz Pančeva koji je sa Timom za rešavanje problema napuštenih pasa razgovarao o izgradnji prihvatilišta za napuštene pse.

„Dogovoreno je da se u narednih šest meseci sprovede pilot-projekat koji podrazumeva pripreme za izgradnju prihvatilišta za napuštene pse, edukaciju stanovništva na ovu temu i obuku budućih radnika u prihvatilištu,“ objavljeno na stranici Han info.

Na sastanku je koncipiran pilot-projekat kojim će započeti pripreme za prihvatilište za napuštene pse, edukovati stanovništvo na ovu temu, a onda vršiti obuka budućih zaposlenih u njemu. Projektom će biti obuhvaćene i sve druge pojedinosti koje se odnose na rešavanje ovog problema. Društvo za zaštitu životinja „Ljubimac“ iz Pančeva će članove o tima u Vladičinom Hanu povezati sa jednom od najvećih međunarodnih organizacija za dobrobit pasa „Dogs Trust“ iz Ujedinjenog Kraljevstva, koja je voljna da pomogne hanskoj opštini.

2 thoughts on “Hoće li Vladičin Han dobiti azil za pse?

    1. Gladni su oni koji ne zele da rade i da zarade,sad bar u Hanu ima posla za sve koji bi radili,ali lakse da se kuka kako se nema,nego da se zapne.Nektar,Teklas,DN Company…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.