I roditelji džepske škole traže besplatne udžbenike

Savet roditelja u Osnovnoj školi „Vojvoda Radomir Putnik“ u selu Džep, u opštini Vladičin Han, uputio je zaključak nadležnima u toj obrazovnoj ustanovi da roditelji za svoju decu, a njihove učenike, žele besplatne udžbenike, potvrdili su nam nadležni iz SR. Oni su su se pridružili inicijativi roditelja svih osnovnih škola na teritoriji hanske opštine da škole za predstojeću školsku godinu promene izdavača udžbenika, a zbog spremnosti Opštine Vladičin Han da za svih 1.600 osnovaca obezbedi knjige Fondacije „Kavčić“.

Za te knjige do sada se jasno opredelila škola „Vuk Karadžić“ iz Stubla. U džepskoj školi, kako nam je pre izvesnog vremena saopštila direktorka, Milena Zafirović, doneta je odluka koje će se knjige koristiti u narednoj školskoj godini, ali nam nije rekla imena izdavača. U dve gradske škole, „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“ još uvek nisu odabrani izdavači, ali roditelji od nastavničkog veća očekuju da odabirom „Kvačićevih“ izdanja podrže svoje učenike i njihove porodice u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji.

Kompleti knjiga koji se koriste, kažu roditelji, su preskupi i pomoć lokalne samouprave obezbeđivanjem besplatnih udžbenika svakoj porodici bi mnogo značila. Knjige ove fondacije, inače, nisu besplatnbe, već su mnogo jeftinije u odnosu na druge izdavače. Njihovo štmapanje košta dva dinara po stranici, a sav trošak oko njihove kupovine finansiraće lokalna samouprava.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.