Ima li lokalna samouprava novca ili barem neko od humanih ljudi da pomogne Ratkovićima sa Vlasine?

Tročlanoj porodici Ratković iz sela Vlasina Stojkovićevo u opštini Surdulica niko se nije javio da pomogne oko sanacije krova. Tačnije, humanitarna organizacija koja se raspitivala o njima, odustala je od pružanja pomoći ovoj porodici koja im je ponudila smeštaj u drugog opštini, ali oni ne žele da idu sa svog imanja. Sneg je već pao. Ratkovići će i ovu zimu provesti u trošnoj kući koja, uz to, sada i prokišnjava. Život nedostojan živog bića. U 21. veku!

U njoj žive braća Nebojša (44) i Slađan (56) sa majkom koja ima 88 godinu. Letos im je grad oštetio krov. Nebojša Ratković je u Opštini Surdulica molio za pomoć da krov saniraju. Ni posle skoro tri meseca, nije dobio nikakav odgovor. Kaže, lično se obratio ministru Tončevu. Ratkovići, kako nezvanično saznajemo, nikada nisu bili korisnici nekog vida socijalne pomoći. Za Nebojšu, koji je tu sa majkom na Vlasini od 2008. godine kada su se preselili iz Vojvodine na dedovinu, oni koji ga znaju imaju lepe reči, a posebno za staricu, bolesnu i namučenu u takvim uslovima za život. Nebojša za opštinu, kaže, ne zna da li će im pomoći, ali se nada će se možda naći neki privatnik…

Molimo humane ljude koji su u mogućnosti da ovoj porodici pomognu, makar delimično, kada se već državne instirtucije ne oglašavaju, da se jave na broj telefona Nebojše Ratkovića 060/040 94 77. Braća bi uz pomoć prijatelja sami obavili radove na sanaciji krova, ali nisu u mogućnosti da kupe materijal.

Porodica živi od bakine penzije od oko 11.000 dinara i od sezonskih poslova koje braća leti pronađu. Imaju i devet ovaca, za koje takođe nemaju adekvatan smeštaj. Kada se ova porodica vratila iz Vojvodine, od dve štale, kažu nisu zatekli ni kamen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.