Imena…ali i nadimci!!

Autor: Miodrag Marinković Mimi

Kažev da su nam imena već predodređena i da toj što je kum napisaja na papirče posle tvoje rađanje ili toj što su ti ime dali roditelji, negde gore je već zapisano i određeno i da tvoje ime nekako bš ide uz tebe. Ali nadimak!! Toj je druga priča! Nadimak ti dajev deca još dok si malečak, onako iskreno dečije, kad osetiv kakav si kao čovek, kad oće da te s jednu rečku opišev! Il nadimak dobiješ ako naprajiš neki lapsus dok odgovaraš na čas ili dok nešto kao važno zboriš u društvo, pa te po toj upamtiv ili ti se još mesec dana smejev za toj što si pogrešija. Il jednostavno dadnev ti nadimak po toj s koj zanat se baviš ili koju rabotu radiš ili ti se pa s toj bavija tatko ti ili deda. Ili onija najsmešni, koji su sasvim suprotni od onoj kakav si-ako si malečak, a oni počnev da te vikav Žirava recimo.
Eee, a kad neko oće da te nekome objasni koj si, pa kaže samo tvoje ime, toj tomu čoveku ništa ne znači, ali ako ti spomene i nadimak, ondak si toj ti, nema drugi koj! Što se tiča od moje mesto, Vladički Han, nit ima manje mesto sa više nadimci niti čini mi ske negde ima po specifični nadimci!
E sad…kako su tija nadimci nastali, to baš i ne znam i ne znam da li opisujev baš karakter toga čoveka kome su ga dali ili je do toj došlo, onakoj spontano-pola u šalu i zajebanciju a pola u zbilju! Deca znajev da budev baš iskreni al ujedno i surovi pa nekomu dadnev nadimak kao što je Debeli, Ćoravi, Ćopavi, Klempa, Ušlja…a nadimci što davav odrasli su unapred već smisleni sa neki drugi cilj-da uvrediv, da ismejev, da isprovocirav ali i da pofaliv, da istaknev neku dobru stranu na čoveka-pa nekome prišiju nadimak Bulča, Bulutin…a nekoga ga krstiv Car, Doktor (iako ima samo 4 razreda i ne razumi se u medicinu). Ja ću da pokušam da nabrojim samo neki najkarakterističniji nadimci po Han, a vi slobodno dodavajte neki koji se vama sviđav ili možda znate kako su nastali.

Bane Čude, Saša Keser, Bane Zelja, Bane Točak, Diča Surla, Daci Manijak, Pera Zuluf, Pera Cepanka, Mića Tifusar, Tika Satana, Peđa Kurče, Dragan Mače, Raica Lerdi, Dace Kurjak, Zoran Grobar, Vase Fista, Srđan Ćure-Šlaf, Kole Masni, Dane Torovelac, Neško Kepec, Saša Bumbar, Ilka Konj, Neško Bambarac, Saša Ćuran, Boža Prevara, Marko Istina, Bojan Komarac, Čeda Tokoran, Nine Karadža, Saša Bulbul, Dragan Sekcija…

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Imena…ali i nadimci!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.