Iz Hana na još tri proglašene liste za poslanike nema nikog

Autor: Lj. Pavlović

Na većini izbornih listi sa kandidatima za 250 predstavnika naroda u republičkoj Skupštini koji će biti birani 17. decembra ove godine, većinu čine kandidati severno od Niša. Prema ustaljenoj praksi, od kada se glasa po proporcionalnom izbornom sistemu, većinu poslanika čine oni iz prestonice.

Među kandidatima na tri poslaničke liste, nema ni jednog sa teritirije hanske opštine. To su koalicije: „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“, „Siguran izbor. Ozbiljni ljudi – Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Vladinir Gajić, Marina Lipovac Tanasković“ i „Saša Radulović (Dosta je bilo DJB) – Boris Tadić (Socijaldemokratska stranka SDS) – Ana Pejić (Otete bebe) – Dobro jutro Srbijo.

Za razliku od prve dve koalicije, treća ima čak petoro kandidata iz Pčinjskog okruga. Na 38. mestu je Igor Andonov (SDS), 64. Je Miroslav Mladenović (DJB) inženjer arhitekture, obojica iz Vranja, dok je Rajka Dojčinović (SDS) profesorka istorije iz Surdulice i 108. po redu. Na listi je još dvoje Vranjanca, Snežana Tasić, master socijalni radnik kao 111. i Dragan Mladenović, medicinski tehničar 117. po redu, oboje ispred SDS-a. Na Jeremićevoj listi iz Pčinjskog okruga je samo Vranjanac, Darko Dimitrijević, diplomirani pravnik, 51. na listi kao kandidat za poslanika Narodne, dok su kod Zvetnika dvoje. Oni su Jelena Krstić je 75. trgovac, kandidat Zavetnika i Marko Antanasijević, vojni penzioner kao predstavnik ispred Dveri.

Političke partije, grupe građana i koalicije imaju rok da do ponoći 26. novembra podnesu liste za parlamentrane, pokrajinske, beogradske i lokalne izbore koji će biti održani 17. decembra ove godine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.