Iz opštinske kase 2, 2 miliona dinara za sedam udruženja koja rade sa invalidnim licima, od toga samo jedno iz Hana

Autor: Lj. Pavlović

Opština Vladičin Han objavila je preliminarnu listu za dodelu sredstava za realizaciju projekata od javnog značaja u oblasti podrške osobama sa invaliditetom za ovu godinu.

Najviše novca ove godine biće izdvojeno za Centar za inkluziju i održivi razvoj Vladičin Han za realizaciju projekta „Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnajma u razvoju“ i to 1,705 miliona dinara. Za „Humano srce“ iz Surdulice biće izdvojeno 295.000 dinara za realizaciju projekta „Senzorna soba za decu sa invaliditetom“. Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Vranja i projekat „Pružanje usluga i integracija lica sa smetanjama u mentalnom razvoju na teritoriji opštine Vladičin Han“ dobiće iz opštinske kase 50.000 dinara. Međuopštinska komisija gluvih i nagluvih iz Vranja za projekat o integraciji gluvih i nagluvih u hanskoj opštini, imaće 40.000 dinara, koliko i Udruženje multipleskleroze Pčinjskog okruga za „Naše stvaralaštvo“. Društvo za cerebralnu i dečju paralizu „Sunce“ i Vranja i projekat „Naš kutak“ 38.000 i Međuokružna organizacija saveza slepih i „Rad za dobrobit slepih i slabovidih“ 6.000 dinara manje.

To je ukupno 2,2 miliona dinara za ukupno sedam udruženja od kojih je samo jedno iz Hana, ali koje je dobilo i najviše novca. Još jedno, iako zvanično iz Surdulice, koje ima i kancelariju u Hanu, dok su sva ostala udruženja iz Vranja.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.