Izazovi romske zajednice – zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje

Autor: Lj. Pavlović

Međunarodni dan Roma, koji se obeležava 8. aprila širom sveta, prilika je da se Udruženje Roma intelektualaca iz Prekodolca, kod Vladičinog Hana, podseti sa kojim izazovima se romska zajednica suočava, a jedan od njih je zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje.

Projekat koji doprinosi rešavanju ovog izazova i radi na stvaranju inkluzivnijeg društva, realizuje udruženje Roma intelektualaca skroz ,,Karijerni Centar za Mlade“, čiji je cilj povećanje broja zaposlenih mladih, sa posebnim fokusom na mlade Rome i Romkinje.

„U ovom centru, mladi imaju priliku da se obuče za uspeh u različitim oblastima. U Karijerno vođenju, gde uče kako da planiraju svoju karijeru i ostvare svoje profesionalne ciljeve. Preduzetništvu i kako da otkriju šta je potrebno da bi postao uspešan preduzetnik i započni svoj biznis. Kroz Virtuelno preduzeće – da iskuse svet virtuelnog biznisa i nauče kako da efikasno upravljaju svojim online poslovanjem, kao i kroz Poljoprivredno Gazdinstvo: da zarone u svet poljoprivrede i steknu veštine za upravljanje poljoprivrednim preduzetništvom. Karijerni centar podržava mlade u ostvarivanju njihovih snova, opremajući ih alatima i resursima potrebnim za uspeh,“ kaže Januš Kurtić, ispred URI.

Ova inicijativa deo je Regionalnog Programa Lokalne Demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), kojeg finansira EU u Srbiji, a implementira UNDP Serbia

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.