Kiša i sneg izazvale oštećenja puteva

Kiša koja je padala prethodnih dana a onda i sneg i njegovo naglo topljenje usled novih padavina, izazvale su izlivanja pojedinih potoka i oštećenja na putevima. Nadošla Vrla se u Prekodolcu, kod romnskog naselja izlila, pa je Komunalno preduzeće sinoć intervenisalo. Sanacija štete na putevima još uvek je u toku.

„Problema ima na više mesta. U Suvoj Moravi je došlo do delimičnog oštećenja puta. U Vidinskoj Dolini, takođe kod romskog naselja, zbog velike količine smeća, zatvoren je potok koji je počeo da se izliva. Danas su mašine u Belanovcu, gde je tamošnja reka zbog velike količine padavina uništila prelaz za to selo, a sanira se i deo puta ka Beliševu,“ rekao nam je Goran Radivojević, direktor JP za komunlano uređenje u Vladičinom Hanu.

Prema njegovim rečima velike količine padavina su izazvale i manje odrone u naselju Trač, Duge Njive…

Zapuštena rečna korita, pretrpana smećem koje građani bacaju u njih nisu retka pojava, pa i ne čudi što se potoci izlivaju nakon većih padavina. Erozija tla biće sve češća i usled nekontrolisane seče šuma, kao štop je to na primer slučaj sa rekom u Beliševu, pored koje je gde bespravnom sečom šuma tlo ogoljeno. Stariji žitelji pamte vreme kada je ta reka nekada i leti bila velika, a poplave su bile retka pojava, zbog šuma koje se sada nemilice krče.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.