„Knauf“ završio rekonstrukciju fabrike

Kompanija Knauf Insulation iz Surdulice zvanično je završila rekonstrukciju vrednu više od 20 miliona evra, saopštili su iz te kompanije. U saopštenu za medije, pored ove značajne investicije,najavljuju da će fabrika na jugu Srbije dobiti još 15 novih radnika od 1. maja ove godine.

„Još jednom smo pokazali da „Knauf Insulation“ ne odustaje od permanentnog ulaganja kako u proces proizvodnje tako i u očuvanje okoline u kojoj posluje. U razgovorima sa lokalnom zajednicom dali smo obećanja da ćemo se u svakom segmentu proizvodnje truditi da poboljšamo održivo poslovanje i da ćemo nastaviti da utičemo na razvoj Surdulice i celog kraja. Sada kada je ovaj ciklus investicija završen, možemo da se pohvalimo da smo obećanja održali i kroz rekonstrukciju i kroz zapošljavanje,“ ističe Tihomir Civkaroski, generalni direktor „Knauf Insulation“, zadužen za regiju istočna Evropa jug i dodaje da se u Surdulici proizvodi strateški važan materijal – kamena vuna – koji štedi energiju u zgradama i ujedno korisnike objekata štiti od požara i buke.

Kako stoji u saopštenju „u cilju usklađivanja procesa proizvodnje sa aktuelnim inovacijama, veći deo proizvodne linije je zamenjen trenutno najsavremenijom dostupnom opremom. Stari dimnjak je zamenjen novim, a ugrađen je i najsavremeniji tzv. dezoks sistem za odsumporavanje, kojim su povećani reciklažni kapaciteti fabrike. Instalirana je i nova mašina za paletizaciju robe, čime se smanjuje upotreba plastičnog pakovanja i ostvaruje značajna ušteda magacinskog prostora.“

Takođe, izgrađena je nova Izgrađena je i nova zgrada logistike i moderan parking za kamione, kako bi se rasteretila saobraćajna gužva u okolini fabrike i ubrzao proces otpremanja robe. Iz kompanije poručuju da će nastaviti sa ulaganjima U i da je u planudalje uređenje novih platoa u krugu fabrike i adaptacija dodatnog natkrivenog magacinskog prostora, po završetku probne proizvodnje i finog štelovanja procesa nakon rekonstrukcije.

„U okviru svoje strategije održivosti Za bolji svet Knauf Insulation sproveo je sadnju preko 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i mesne zajednice Belo polje, kao i brojne druge akcije kojima podržava razvoj lokalne zajednice,“ ističu iz „Knaufa“ i u ovom saopštenju za medije.

Koliko će kvalitet vazdua nakon rekonstrukcije biti poboljšan, ostaje da se vidi. Ekološka udruženja kontinuirano prate stanje sa ovom fabrikom koja je prošle godine proglašena za najvećeg zagađivača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.