Ko će nas predstavljati u poslaničkim klupama?

Autor: Lj. Pavlović

Republička izborna komisija proglasila je izborne liste sa kandidatima za poslanike na parlamentarnim izborima 17. decembra – „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer“ i Srpske radikalne stranke, na kojima je dosta i južnjaka, različito rangiranih.

Među naprednjacima, najbolje plasiran sa 52. mestom na listi je Dragan Nikolić, poznati advokat iz Vranja, povratnik U SNS iz „Zavetnika“. Na 67. je Goran Nikolić, diplomirani ekonomista, Hančanin po poreklu koji živi u Vranju, direktor tamošnje Elektrodistribucije. Nenad Krstić iz Trgovišta, takođe diplomirani ekonomista je na 81. mestu, dok je na 152. Nikola Stamenković, master ekonomista, iz Suve Morave u hanskoj opštini, trenutno na funkciji potpredsednika Opštine. Nevenka Kostadinova iz Bosilegrada, diplomirani hemičar, je na 198. mestu i poslednja od kandidata u Pčinjskom okrugu je Vesna Anđelković, iz Vranjske Banje, profesor.

Kandidati SPS iz okruga su mnogo bolje rangirani od naprednjaka, pa je tako na 12. mestu Novica Tončev, bivši ministar, potpredsednik SPS-a i predsednik SO Surdulica, po struci diplomirani građevinski inženjer. Na 34 mestu je Vranjanac, Dejan Manić, ekonomista i predsednik GO Jedinstvene Srbije, a na 60. njegova sugrađnaka, Slavica Stanojević, diplomirani socijalni radnik. Zoran Anđelković, predsednik GO SPS-a je 71. na izbotrnoj listi za poslanike, dugogodišnji državni sekretar u više ministrstva, a na 163. je Hančanka, student, Jelena Dimitrijević. Sunčica Aleksić iz Vranja je diplomirani tehničar i kandidat JS na 170. mestu, a šest mesta iza nje Petar Stošić, šef hanskih socijalista i kandidat za predsednik Opštine, master istoričar po struci. Nataša Arizanović iz Vranja je 215. , diplomirani inženjer zaštite životne sredine i na 227. Petar Stošić, iz JS, specijalsita energetike, predsednik OO JS u Vladičinom Hanu.

Na listi SRS dominiaju kandidati iz Vranja, ali su se posle dužeg vremen našli i kandidati iz surduličke i hanske opštine. Kao 9. na listi je Bobana Stanimirović, master učiteljica iz Vranja. Milan Trajković iz Surdulice, poslovođa u maloprodajnom objektu je 131. a zatim Nenad Krnjajić 235. lekar specijalista iz Vranja. Gordana Tasić, mašinski tehničar iz Bujanovca je 239. dok jedno mesto dalje zauzima Danijel Stamenković, privatni preduzetnik iz Vladičinog Hana. Na 242. je Vranjanka, Nataša Marković, konfekcionar.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.