Ko su dva politička rivala u Surdulici na visokim državnim funkcijama?

SURDULICA – Novica Tončev i Dragan Stevanović, dva politička rivala iz Surdulice, jedini su iz te opštine koji zauzimaju visoke funkcije u Vladi Republike Srbije. Jedan visoki funkcioner SPS-a iz mesta, kako mediji vole da kažu – koje predstavlja poslednji bastion socijalista u Srbiji, drugi član vladajućeg SNS-a, koji do sada nikada nije dobio izbore ispred svoje stranke, u svojoj opštini. Tončev je po drugi put u Vladi premijerke Ane Brnabić zauzeo mesto ministra bez portfelja, zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Stevanović, po treći, izabran za državnog sekretara, nakon dva mandata u Ministarstvu privrede, sada u Ministarstvu građevinarstva, saobraćžaja i infarastrukture.

Prema podacima koji se mogu naći na Wikipedii, Tončev (60), po struci građevinski inženjer, vlasnik je Građevinskog preduzeća „Tončev gradnja“ i „Tona -Bau“ u Beču i suvlasnik RTV i kablovskog sistema. Ako se izuzme mesto predsednika MZ Božica od 1990. do 2000. godine, prve korake u politici načinio je u surduličkoj Skupštini, kao odbornik, od 1996. da bi četiri godine kasnije postao potpredsednik SO. Nakon vladavine radikala, Tončev 2008. godine zamenjuje Stanislava Momčilovića na mesto prvog čoveka te opštine. Od 2014. do 2020. godine obavlja funkciju predsednika SO, a zatim dobija i mesto u VRS. On je i potpredsednik SPS-a.

U biografiji Dragana Stevanovića Bosketa (49) piše da je rođen u Surdulici . Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Travniku, u Bosni i Hercegovini. Višu školu za poslovne sekretare i menadžment završio je u Sremskim Karlovcima, a Osnovne akademske studije na Fakultetu za poslovno-operativni menadžement Union univerziteta u Beogradu. Političku karijeru je započeo u Srpskoj radikalnoj stranci devedesetih godina, kada se iz BiH seli u rodnu Surdulicu. Nije tajna da je u to vreme radio kao konobar u lokalnom kafiću, ali u nekom kasnijem periodu bavi se i privatnim biznisom. Nakon izbora 2004. godine postaje predsednik SO Surdulica. Četiri godine kasnije dobija mesto narodnog poslanika ispred Srpske napredne stranke. Istovremeno u stranci obavlja funkciju potpredsednika Izvršnog odbora. Stevanović je od 2012. godine državni sekretar, u dva mandata u Ministarstvu privrede.

On,kao i Tončev, predstavljaju ključne ljude ipsred svojih stranaka za Pčinjski okrug.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Ko su dva politička rivala u Surdulici na visokim državnim funkcijama?

  1. Od obojice Surdulica nije imala nikakve koristi. Boske nije učinio baš ništa za grad, nije doveo ni jednu fabriku, osim što je zaposlio neke svoje. Noke je izgradio u nekim selima vodovod u kome nema vode i kanalizaciju bez kolektora, izbetonirao centar pa sad živimo u planini a drveće sadimo u saksijama ko Japanci. Rezultat vladavine ove dvojice je 5000 surdulicana manje od prošlog do ovog popisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.