Koliku odštetu plaća opština  za ujed pasa lutalica

Plaćanje odštete građanima za ujed pasa lutalica proteklih godina nekima je postao dobar biznis. Po više puta neki su dobijali odštetu, što bi svakako manje iznosilo nego upuštanje u sudske procese. Ranijih godina, u postupku vansudskog poravnanja moglo je da se dobije 30.000 dinara. U slučaju sudskog spora, sem za pretrpljeni strah i bol, postoji više dodatnih stavki za koje oštećeni mogu da tuže. Međutim, uz veštačenje stručnjaka i sudski postupak, ceo proces mnogo duže traje, pa je vansudsko poravnanje mnogo prihvatljiveije za obe strane i jeftinije rešenje. Od pre neko vreme, nezvanično, taj iznos je smanjen na 10.000 dinara.

Koliko je tačno novca iz opštinske kase u toku prošle godine izdvojeno za naknadu građanima po tom osnovu, nismo uspeli da saznamo od Opštinskog javnog pravobranilaštva.. Na pitanje upućeno SMS-om, iz OJP nam je odgovoreno „da ne znaju napamet i da podnesemo zahtev, kada ćemo dobiti podatke.“

Odgovor na to koliko novca od izdvajanja poreskih obveznika naše opštine ode na plaćanje odštete građanima koji su bili napadnuti od strane pasa lutalica, moraće da sačeka do podnošenja zahteva i zvaničnog odgovora. Vesnik017 pretpostavlja da će tako biti i sa podacima koliko opština na godišnjem nivou izdvaja za uklanjanje lutalica beogradskom preuzeću „Avenija MB“ i kakav je učinak akcija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.