Komunalci saniraju jučerašnju štetu od poplava

Autor: Lj. Pavlović

Nakon jučerašnjih poplava u hasnkoj opštini od juče je započeta sanacija štete, dok popisivanje i procena iste još uvek nije krenula,saopštio nam je načelnik Opštinekse uprave u Vladičinom Hanu, Miloš Stojanović. Ekipe Komunlanog preduzeća u Vladičinom Hanu od juče su na terenu i saniraju štetu na individulanim objektima i putnoj infrastrukturi. Direktor, Goran Radivojević kaže da su terenu počeli da rade odmah po prestanku padavina, kada su pritekli najpre u pomoć poplavljenima u Prekodolcu i Žirorađu, spašavajući ljudstvo, životinje i objekte.

„Juče smo odmah pritekli u pomoć ugroženima u Prekodlcu i Žitorađu spašavajući ljude, životinje i ispumpavali smo vodu. Takođe i u Suvoj Moravi, u domaćinstvu Miloša Pejkovića i još nekim. Trenutno saniramo put pored kuće Pejkovića,“ rekao nam je Radivojevuć, koji je i sam na terenu sa radnicima.

U istom selu neophodno je da saniraju i put do mahale Rosulja. Kako kaže Radivojević, ima i dosta odrona pa je jutros je saniran u naselju Duge Njive, u Polomu, u ulici Branka Radičevića, a oštećen je i put u Koznici.

Što se vodosnabdevanja tiče, stanje je redovno, a mašine lokalnog JP „Vodovod“ su angažovane po potrebi da pomognu Komunalnom preduzeću, kažu nadležni.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.