„Konjički dani“ sutra na Vlasini

Autor: Ljiljana Pavlović

SURDULICA – Konjički klub „Sokol“ i selo Drainci, kod graničnog prelaza Strezimirovci u opštini Surdulica, sutra priređuju tradicionalne „Konjičke dane“.

Početak manifestacije je zakazan za 10 časova, a nakon toga je trka konja iz šest konjičkih klubova. Za posetioce će biti pripređen i bogat kulturno-umetnički program gde će nastupiti nekoliko folklornih ansambala i etno grupa. Istog dana, u 16 časova, zakazana je Škola jahanja, koja će, kako organizatori očekuju, privući veliku pažnju brojnih zaljubljenika konja i prirode.

Manifestacija se održava treći put po redu. Bila je zakazana za Đurđevdan, na dan seoske slave u Draincu, ali je zbog tragičnih događaja u Beogradu i Mladenovcu, otkazana.

Arsen Andrić je osnivač i finansijer prve odgajivačnice autohtone vrste domaćih brdskih konja, koji su godinama atrakcija na zelenim padinama Vlasine. U selo iz kog potiče vratio pre pet godina iz Niša. Sa 11 grla formirao je Školu rekreativnog  jahanja, prvu i jedinstvenu u ovom delu Srbije, zavaljujući čvrstom verovanju u svoje ideje i ljubavi prema ovim plemenitim životinjama, ali i uz pomoć prijatelja. Organizator ove jedinstvene kulturne i turističke manifestacije na jugu Srbije je Udruženje građana „Izvorni“ iz sela Drainci.

Fotografija: Jugmedia

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.