Među gimnazijalcima nešto više od 17 odsto posećuje kockarnice svakodnevno ili par puta mesečno

Autor: Lj. Pavlović

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana učenika u Gimnaziji „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu 17. novembra je realizivan projekat pod nazivom „Ispitivanje stavova učenika Gimnazije „Jovan Skerlić“ o kockanju“. Zbog velikog maha koji je taj porok uzeo među mladima, među uečnicima je sprivedena anketa , kako bi se preventivno delovalo na njih.

Suzana Stojadinović, profesorka sociologije nam je tim povodom rekla da su rezltati istraživanja u njihovoj školi zadovoljavajući.

„Na osnovu istraživanja sprovedenog među našim učenicima, možemo zaključiti da su svesni posledica ove vrste patološke pojave i da imaju negativan stav prema kockanju. Cilj projekta koji smo jeste preventivno delovanje u suzbijanju ove patološke pojave,“ kaže ona.

Na osnovu ankete koja je sprovedena među 140 gimnazijalaca od prvog do četvrtog razreda, zaključeno je da 83 odsto učenika ne posećuje kockarnice.

„Od 140 anketiranih učenika, od toga 57,1 odsto ženskog i 42,9 odsto muškog pola, 83 odsto njih je odgovorilo da ne odlazi u kockarnice, dok 17,6 odsto ih posećuje. Od tog procenta, njih 63,3 odsto odlazi jednom mesečno, dok njih 24,5 odsto svakodnevno. Tri-četiri puta mesečno ide 8,2 odsto ispitanika, a po dva odsto jednom ili dva do tri puta sedmično,“ kaže Jana Nikolić, jedna od učenica koja je prezentovala rezultate ankete.

Pored anketiranja učenika u okviru projekta projekat je obuhvatio je i prezentaciju dobijenih rezultata na temu dostupnosti kockanja kod mladih, projekciju dokumntarnog filma o bolestima zavisnosti i kockanju sa svedočenjima bivših zavisnika kao i kviz na ovu temu.

Projekat su sproveli člano Učeničkog parlamenta uz pomoć profesorke Stojadinović, profesora biologije, Nikole Mihajlovića i profesora engleskog jezika, Saše Antića. Prezentaciju au održale Jana Nikolić, Đina Ristić i Milkica Cvetković, uz tehničku podršku drugara, Bogdana Milosavljevića i Vladana Stankovića.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.