Meštani Donjeg Jabukova prikupljaju novac za popravku puteva

Autor: Lj. Pavlović

Jedan broj meštana Donjeg Jabukova, organizovanih kao grupa Donje Jabukobo na fb, za 25. jun zakazao je akciju popravke puta u tom selu, kao i uklanajanju zelenog rastinja kako bi put bio prohodan, vidljiv i bezbedan za vozače. Put je sav izrovan i od ranije, a sada još više i na pojedinim mestima ima odrona. Na one koji nisu nisu u mogućnosti da im se priključe, apeluju da daju dobrovoljne novčane priloge od 300 do 500 dinara za kupovinu goriva i ulja.

„Veliki broj meštana koristi ovaj put zbog poljoprivrede, a na fotografijama vidite kako izgleda prvih 200 metara, nakon prošlonedeljnih kiša. Takav je celom dužninom. Mnogo je voćara u selu, pa je put neophodan. Predsednik MZ ćuti. Naš pokušaj da ga smenimo nije uspeo, kažu u opštini da mu je mandat produžen, a do kada, iskreno, niko ne zna. Čišćenje, prosvetljenje i popravka od strane nadležnih iz opštine se ne odvijaju prema našim očekivanjima, verovatno zbog što nisu obavešteni, “ napisali su meštani.

Do sada je prikupljeno oko 12.500 dinara i ima još dosta zainteresovanih da pomognu.

Na spisku Komunalnog preduzeća u Vladičinom Hanu jedan od tridesetak putnih pravca koji su na listi za sanaciju nakon nedavnog nevremena poplava je i Donje Jabukovo, ali nam nije poznato kada će ovo selo doći na red.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.