Meštani ne žele proširenje groblja ka kućama

Jedan broj žitelja koji imaju kuće pored crkve u Prekodlcu, zabrinuti su zbog budućeg proširenja groblja. D. M. kaže da ih brine što se radovi polako približavaju kućama. Meštani se pribojavaju da će se groblje proširiti odmah iznad kuća , računajući da je Komunlano preduzeće poravnalo teren iznad ulice a, Crkvena opština Vladičin Han prodaje poslednje preostale parcele.

Starešina Crkvene opštine Vladičin Han, otac Dejan Veličković kaže da je proširenje nemenovno i da, za sada, postoje dve solucije, ali da je sve to još uvek nezvanično i u razmatranju.

„Predlog Crkvene opštine je da se groblje od brda proširi desno, dok je predlog Opštine Vladičin Han da se od brda širi u suprotnom pravcu, levo, ka mostu. Odluka će biti doneta za petanestak dana. Ništa još uvek nije konačno, činjenica je da grobnih mesta tj. zemljišta Crkvene opštine nema više i da groblje mora biti prošireno. U donošenju odluke učestvovaće svi – CO, episkop vranjski kao i Opština Vladičin Han,“ kaže otac Dejan.

Tempo kojim gubimo stanovništvo je zastrašujući. Samo od Nove godine pa do sredine marta, preminulo je osamdesetak žitelja hanske opštine. Poslednje raspoloživo parče zemlje kojim raspolaže crkva, krajnji levi deo ka naselju Trač i preostale parcele gotovo da su sve rasprodate u prvoj polovini ove godine. Na tom delu ostalo je još par slobodnih, pa je neminovno donošenje odluke o obezbeđivanju novih.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.