Milan Simonović, nastavnik muzičkog, dobio priznanje za uspeh svojih učenika

Nastavnik muzičkog vaspitanja, Milan Simonović iz Leskovca, zaposlen u OŠ „Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu nedavno je dobio diplomu za postignut uspeh u obrazovanju od Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. On je sa svojim učenicama iz OŠ „Sveti Sava“ na 27. takmičenju kamerne muzike, instrumentalista i pevača, na republičkom nivou, ove godine osvojio dva laureata, sa dve grupe, za tradicionalno pevanje.

Simonović u hanskoj školi radi šest godina, a za kratko vreme postigao je mnogo, usmeravajući i podstičući tlentovane učenike. Kaže, to je posebno važno u maloj sredini gde, svakako ima talentovane dece u različitim oblastima, pa male mogućnosti mesta u kojima žive, niakko ne bi trebalo da ih sputaju, već je na padagozima da taj talenat razvijaju. Vodi hor u u školi u kojoj radi. Kaže da su imali više od 60 nastupa na manifestacijama pod okriljem škole i Opštine Vladičin Han. Njegov rad beleže i veliki uspesi na takmičenjima u organizaciji Ministrstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. – drugo republičko mesto u Karavukovu na takmičenju „Pod istim nebom našeg doma“. Dva prva republička mesta , za dve pevačke grupe ove godine , u veoma jakoj konkurenciji na takmičenju tradicionalnih pesama u organizaciji muzičkih i baletskih pedagoga Srbije kao i dva laureata na istom nadmetanju. Drugo i treće mesto na međuokružnom, „Deca pevaju“ Grdelici i međunarodnom, Anđeoski glas“ u Vlasotincu.

Simonović je bavi i komponovanjem, ali i voli i književnost te je autoro dosta pesama.

„Komponovao sam himnu Dečjeg vrtića „Pčelica“ za 40 godina postojanja i rada, himne OŠ „Aca Sinadinović“ iz Predejana. Napisao sam više od 40 dečjih i ljubavni pesama, od kojih je jedna izabrana za zbornik pesama na konkursu „Horse Riders“, a druga na osmom konkursu ŠAF-a ove godine,“ kaže on .

Realizovao je i radionicu u školi, „Tradicija Roma“, nacionalne manjine u našoj zemlji, posebnoj po načinu života, kulturi i tradiciji, koju treba negovati. je udruženja „Maternja melodika“ u Hanu. Višegodišnji je dobitnik „Vidovdanskog priznanja“ te opštine za ostvarene rezultate u obrazovanju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.