Mlada Hančanka, Dubravka Ranđelović pevala juče na jubilarnom koncertu „Bistrika“

 Filolog i komunikolog, Dubravka Ranđelović iz Vladičinog Hana sinoć je na Kolarčevom narodnom univerzitetu u Beogradu nastupila na koncertu „Bistrik”, povodom obeležavanja 10 godina postojanja te vokalne radionice. Dubravka je u njoj, od čuvene Biljane Krstić, pevanje počela da uči pre osam godina. Za nju kaže da je blaga, spontana i topla osoba. Južnjačka duša, kakva je i sama.

Biljana Krstić i Dubravka Ranđelović na koncertu

„Bilja Krstić je pevala u Hanu kada sam ja išla u peti razred OŠ. Još onda sam bila impresionirana njenim glasom i scenskim nastupom, te sam i sama poželela da budem blizu nje. Tako se i desilo, 2014. godine kada je organizovana treća po redu audicija od osnivanja radionice i te iste godine sam krenula da učim pevanje od Bilje!” kaže Dubravka.

Ovo joj je bio treći koncert na „Kolarcu“, a pored KNU, radionica “Bistrik” je nastupala i u Hramu Svetog Save, u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu i drugim ustanovama od kulturnog značaja. Dubravka kaže da voli stare pesme koje su – lek za dušu. Oduvek je volela i scenu. Priseća se prvih školskih priredbi na kojima je pevala, recitovala, kao i zapaženih uloga u amaterskom dečjem pozorištu „Crvenkapa“ i pomalo žali što deca u malim sredinama nemaju adekvatne uslove da razvijaju svoj talenat. To je nadomestila kreativnom interpretacijom tradicionalne muzike uz „Bistrik“, koji čuva od zaborava pesme i muziku naših predaka.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Mlada Hančanka, Dubravka Ranđelović pevala juče na jubilarnom koncertu „Bistrika“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.