Mlade pevačke nade ostvarile fantastične rezultate na festivalu „Minja Subota“ osvajanjem tri prva mesta

Autor: Lj. Pavlović

Učenici koji se bave muzikom iz osnovnih škola u Vladičinom Hanu, kao i iz Pčinjskog okruga, godinama beleže uspehe, pa je tako bilo i na festivalu posvećenom Minji Suboti, nedavno održanom u Beogradu. Iz hanske opštine sva tri predstavnika osvojila su prva mesta u svojim kategorijama. Milan Simonović, profesor muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Sveti Sava“u Vladičinom Hanu, kao koordinator okružnog takmičenja za Pčinjski okrug, koje je održano u Hanu, poslao je snimke nastupa dece, na osnovu čega je žiri dodelio poene u finalu.

„Na osnovu snimaka žiri je dodelio poene na republičkom nivou. Učenica OŠ „Sveti Sava“, Magdalena Tasić je osvojila prvo mesto sa 98 poena od mogućih 100. Dunja Milosavljević, iz iste škole, 94 poena i takođe prvo mesto. Danica Ilić, iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Stubla sa 99 poena takođe prvo mesto i Velina Stamenković, učenica istoimene škole, ali iz Vranja, maksimalnih 100 poena. Obzirom da su iz Osnovne škole Sveti Sava došla četiri kandidata, na Okružnom nivou moramo spomenuti i Jovanu Ilić koja je osvojila 100 poena i Ivonu Ranđelović koja je osvojila drugo mesto,“ kaže Simonović.

Ostali kandidati koji su osvojili mesta na okružnom su i Nina Đorđević iz OŠ „1. maj“ iz Vrtogoša koja je osvojila drugo mesto, Kristinu Stošić koja je osvojila drugo mesto takođe iz te škole iz Vrtogoša, i Nedu Nacković koja je osvojila treće mesto iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vranja.

„Ovo je veliki uspeh za pevače škole „Sveti Sava“ i ja, kao mentor, i ujedno koordinator Pčinjskog okruga sam veoma zadovoljan i ovom prilikom ujedno čestitam svim takmičarima i osvajačima nagrada, kako na okružnom tako i na republičkom takmičenju,“ kaže Simonović.

Učenici su bili podeljeni po kategorijama – prva učenici od 1. i 2. razreda, druga od 3. Treću kategoriju činili su učenici 5. i 6. i četvrtu 7. i 8. razreda. Iz svake kategorije plasirao po jedan učenik za finalno takmičenje u Beogradu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.