Most „Vrla“ u Vladičinom Hanu svetleće u bojama „Dana retkih bolesti“

Autor: Lj. P.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ obavestilo je javnost da će povodom obeležavanja Dana retkih bolesti, od 27. do 29. februara ove godine most „Vrla“ kod Vladičinog Hana i most kod Dimitrovgrada biti osvetljeni u zvaničnim bojama ,,Dana retkih bolesti“. Vest o tome objavio je Goran Ilić iz Vladičinog Hana, čija je ideja da se most u ovom mestu osvetli bojama retkih bolesti, preko NORBS-a, kako bi se podigla svest o retkim bolestima od kojih boluje više od 300 miliona ljudi širom sveta.

„Ideja je bila moja, a da se sve realizuje inicirao sam preko NORBS-a, koji je to dogovorio sa „JP „Putevi Srbije“. Sliku mosta koji po prvi put svetli u bojama obolelih od retkih bolesti, ovekovečio je Zoran Cvetković,“ napisao je Ilić.

Kao društveno odgovorno preduzeće, JP „Putevi Srbije“ se i ove godine pridružilo svetskom talasu osvetljavanja građevina u sklopu obežavanja međunarodnog Dana retkih bolesti koji sprovodi Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije – NORBS. U znak solidarnosti sa više od 300 miliona osoba širom sveta koje žive sa nekom od 6.000 retkih bolesti, JP „Putevi Srbije“ osvetliće odabrane putne objekte radi širenja svesti o retkim bolestima, potrebe za zajedničkom borbom protiv retkih bolesti i poboljšanja kvaliteta života obolelih.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.