Mrak u ulici Gradimira Mihajlovića

U vreme kada deca nižih razreda završavaju popodnevnu smenu, oko 17,30 časova, roditelje koji su došli po svoje mališane sačekao je mrak u ulici Gradimira Mihajlovića. Njome se ide ka školi „Sveti Sava“, do raskrsnice, a dalje, ka Surdulici. Od raskrsnice, sporedna ulica, u pravcu glavnog školskog ulaza, isto. Fotografije su nam poslali zabrinuti roditelji, s obzirom da svako nije uvek u mogućnosti mogućnosti da čeka svoju decu kada završe sa nastavom, a u mraku je vozačima je teško da uoče decu.

Pešački prelaz kod Tržišta rada

Ono što smo od nadležnih saznali, što se opštinske ingerencije tiče, je da se ne radi o štednji struje i da je situacija samo privremena. Kako nam je objasnio Goran Radivojević, direktor JP za komunalno uređenje u Vladičinom Hanu, ulica Gradimira Mihajlovića je , i što se osvetljenja tiče, u republičkoj nadležnosti, pa će problem još u ponedeljak biti prijavljen nadležnima. Tačnije, u nadlaženosti je JP „Putevi Srbije“.

„Ulica koja vodi ka OŠ „Sveti Sava“ je u našoj nadležnosti, ali niko nije prijavio kvar. Ukoliko se radi o kvaru, u ponedeljak ćemo intervenisati,“ kaže Radivojević, pošto je pred nama vikend, a to je prvi radni dan.

Ulica Gradimnira Mihajlovića je nakon puštanja u saobraćaj auto-puta, odakle se isključuje veliki broj vozila, postala najfrekventnija u Vladičinom Hanu, čak i od glavne, Svetosavske. Njome se vozila veoma brzo kreću, neki vozači ne poštujući ni jasna obeležja da je u blizini škola, ne pridržavajući se ograničenja brzine, što se vrlo često može videti na tabli za merenje brzine. Još jedna inforamcija koju smo dobili od roditelja, je da su u ulici često parkirana vozila na trotoaru, što nije ni malo bezbedno za pešake, a posebno za decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.