Na peronu Železmičke stanice i dalje kamioni sa višnjom, od sutra „Nektar“ prekida otkup

Hančani koji se žale na kamione sa višnajma koje cure iz prikolica dok se miris polutrulog voća širi naokolo, a vinske mušice opsedaju prolaznike, od sutra će moći da odahnu. Kako nezvanično saznajemo, „Nektar“ od sutra prekida otkup višnje, tako da ni kamiona više neće biti.

Međutim, na peronu ili parkingu kod železničke, kamioni i danas čekaju na isporuku višnje iz Niša, Prokuplja, Kruševca…Dvadesetak vozila i vozači, zajedno sa višnjama ključaju na trideset i kusur stepeni od ranog jutra. Par kamiondžija nije raspoložno za razgovor. Kažu, slikaj, ali ne pitaj ništa. Jedan ne želi da kaže svoje ime, ovde je prvi put. Čeka od sinoć u kamionu, gde bi, veli, da plati motel? U jednom od kamiona, izmučen čovek vrućinom i čekanjem, spava na sedištu, sa otvorenim vratima.

Juče je na interveniciju predsednika opštine Vladičin Han, Gorana Mladenovića „Nektar“ zamolio vozače da kamione pomere sa perona, ali su oni ukljonjeni samo sa glavne ulice a jutros je Svetosavska oprana od soka koji ostaje iza teretnjaka.

Predsednik Mladenović, i danas nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je kamione trebalo da pomere ispod nekadašnjeg „Žitoprometa“.

„To je dogovor od ranije jer, posle višnje, dolazi neko drugo voće a na jesen jabuka, kada su takođe velike gužve. Odatle postoji put do fabrike,“ kaže on.

Sa nadležnima u „Nektaru“ nismo uspeli da stupimo u kontakt u dva navrata. Fiksni telefon zvoni, ali se niko ne javlja.

Inače, višnja koja se ovako transportuje otkupljuje se u drugu klasu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.