Na protestu prosvetara iz hanskih škola danas u Vranju samo predstavnici sindikata

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije iz Pčinjskog okruga danas su se okupili na protestu ispred Odeljenja ministarstva prosvete u Vranju pod sloganom „Stop svakoj vrsti nasilja“, kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom nasilja u školama. Prosvetari su, nakon incidenta kada je profesorki iz Trstenika izmaknuta stolica, a sve objavljeno na društvenim mrežama, zatražili od ministarstva da uposleni u toj oblasti dobiju status službenog lica.

Iz USPRS prenose da su u ministarstvu prosvete spremni da razgovaraju o zahtevima sindikalista, kao i o izmenama zakona na poboljšanju statusa učenika i zaposlenih.

Kako nam prenose učesnici, u sindikatu su zadovoljni odzivom kolega, ali je bilo i škola koje su pokušale da spreče okupljanje. Na protestu je učestvovalo većina škola iz okruga, a iz hanske opštine predstavnici sindikata.

USPRS na protestu u Vranju

One thought on “Na protestu prosvetara iz hanskih škola danas u Vranju samo predstavnici sindikata

  1. Ma Hanski prosvetari su čudo. Od 20 gimnazijskih profesora, 19 njih će u razgovoru oči u oči da vam kaže sve najgore o direktoru, a onda će da na glasanju dobije preko 95% glasova. Tako već koliko mandata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.