Najbolji gulaš pripremio „Živim život“

Autor: Lj. Pavlović

Najukusniji gulaš u konkurenciji od 15 ekipa iz Pčinjskog okruga, po oceni žirija, danas je na takmičenju „Hanski kotlić“ pripremila ekipa „Živim život“, iz Vladičinog Hana. Drugo mesto je pripalo „Žitorađskoj mućkalici“, dok su se na trećem našli gosti iz Vranja, „Šaljiva družina“.


Na „Hanskom kotliću“ dodeljene su i simbolične nagrade za fer-plej ekipu – „Sedmorici veličanstvenih“ ,kao i za najveseliju – „Pekari Sojka“. Nagrade su im uručili predsednik Opštine u ostavci, Goran Mladenović i njegov zamenik, Vladimir Kostić.

Dodeljene su i nagrade sa sportskoih nadmetanja: „Šaljiva družina“ je odnela pobede za ispijanje piva i u nadvlačenju konopca, dok je ekipa „Živim život“ pobedila u ubacivanju lopte u koš.

Organizacioni odbor „Hanskog kotlića“ je za osmo po redu druženje na ovoj kulinarskoj manifestaciji pod pokroviteljstvom Opštine Vladičin Han uručila poklon, ikonu, predsedniku, Goranu Mladenoviću. Mladenović je uz zahvlanost na poklonu, organizatorima poželeo još ovako lepih druženja i najavio da će biti i novih manifestacija. On je poklon koji je dobio, uručio gostima iz Francuske, koji su upriličili ovaj događaj, kao uspomenu na Vladičin Han i ovo druženje.

Atmosfera je ove godine protekla uz nešto manje posetilaca iz samog Vladičinog Hana, za razliku od ranijih godina, ali i par incidenata. Naime, neke ekipe, od kojih i neke gostujuće, u jednom trenutku su narušile pozitivnu atmosferu okupljanja ljubitelja dobrog zalogaja koji se godinama druže, kako u Vladičinom Hanu tako i u drugim mestima, koja je pre svega zabavnog karaktera. Sporno je bilo par listića svežeg peršuna kao i ko je pre ispio pivo, da li zbog prekomernog vežbanja i truda, ili samo usled uzavrelog takmičarskog duha.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.