Narodni poslanik, Nenad Mitrović iz Vladičinog Hana u Skupštini Srbije predložio ulaganja od 61 milion evra u stočarstvo u Pčinjskom okrugu

Na raspravi o rebalansu budžeta Republike Srbije u parlamentu Narodne skupštine, dr Nenad Mitrović, poslanik ispred Demokratske stranke iz Vladičinog Hana predložio je amandmanom da se sedam mlijardi ili 61 milion evra „skine“ sa pozicije ostale subvencije i da se taj novac dodeli Ministarstvu poljoprivrede kako bi se, za početak, u Pčinjskom okrugu obezbedilo 15.000 junica i izgradila mlekara.

„Pošto ministar stalno priča kako je bilo pre 10 godina, ja ću vam reći kako je bilo u Vladičinom Hanu pre 10 godina. Mi smo u Vladičinom Hanu pre 10 godin iz Austrije uvezli 250 steonih junica. Kako ste vi došli da upravljate Srbijom i Vladičinim Hanom, u Vladičinom Hanu su nestale i krave i sela i seljak i 3.000 ljudi. Da se to više ne bi dešavalo, ja predlažem da se sedam milijardi dinara ili 61 milion evra „skine“ sa pozicije Ostale subvencije i da se taj novac dodeli Ministarstvu poljoprivrede kako bi se, za početak, kupilo 15.000 krava za Pčinjski ogrug, koje bi koštale oko 37.500.000 dinara. Da se te krave dodele na 5.000 domaćinstava, što čini oko 30.000 stanovnika kojima će biti omogućeno da mesečno ostvaruju prihod od 1.000 evra,“rekao je Mitrović za govornicom u NS.

Od ostatka novca, kako je izjavio, da se izgradi jedna mlekara u Pčinsjkom okrugu, prema dogovoru ljudi, i da se u njoj prerađuje mleko i izvozi u susednim zemljama – Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.