Čoveku pozlilo na ulici, u HMP nisu imali vozilo

Juče ujutro, oko 9,30 časova čovek se onesvestio kod laboratorije „Bela“ u centru Vladičinog Hana, a Hitna pomoć Doma zdravlja nije imala vozilo da dođe po njega.

„Nas troje-četvoro smo prišli da mu pomognemo, bili smo u blizini. Zvali smo Hitnmu pomoć više puta , a oni su nam rekli da nemaju vozača. Na kraju smo pozvali policiju i zamolili ih da pošalju bilo koga, kako bi čoveka odvezli do Doma zdravlja, kome je bilo vidno loše, a iz Hitne pomoći su nam govorili da se nađemo da ga neko doveze kod njih. Mogao je sto puta da umre, nekome je i pet minuta dragoceno… Kako to rukovodstvo može da dozvoli,“ kaže nam naša sugrađanka koja nas je obavestila o svemu.

Fotografija iz arhive

Čest je slučaj da HMP ostane bez vozila, lekarske ekipe ili vozača. Kako objašnjavaju, dežuraju dve ekipe, kada jedna ode na teren, druga ne napušta Dom zdravlja. U tom slučaju, ako vam hitno zatreba lekarska pomoć, džaba vam je da zovete, nudite im svoj prevoz, samo da bi došli, jer im nije dozvoljeno da neko drugi dođe po njih.

Direktorka Doma zdrvalja, Kristina Petrović, kaže da je upoznata sa jučerašnjim slučejam. Na pitanje da li u DZ imaju dovoljno vozila, odgovara da imaju. Ipak…

„Imamo dovoljno vozila, s tim što su trenutno tri u kvaru i na popravci su. Vozila inače koristimo i za prevoz bolesnika do Niša, Beograda, za kontrole u Vranju i ostane jedno u HMP, koje verovatno tada nije bilo tu, već na terenu,“ kaže ona.

Ona ukazuje i na to da pored toga, vozilima DZ voze i pacijente na dijalizu, koriste ih lekari iz Odeljenja kućne nege i tako funkcionišu i tokom vikenda.

Svo nezadovoljstvo pacijenti i članovi njihovih porodica koji ne mogu blagovremeno da dobiju pomoć u ovakvim slučajevima, često iskale na ekipu zdrastvenih radnika, koji su i sami nekada nemoćni.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.