„Neovet“ pružio pomoć Bambiju

Jedno lane, staro samo mesec i po , zbrinuto je u Veterinarskoj stanici „Neovet“ nakon što su ga berači pečuraka iz hanske opštine pronašli provređenog na Vlasini. Pomoć mu je ukazana i sada se Bambi nalazi na sigurnom, do oporavka, kada će se vratiti svom prirodnom staništu.

„U zapisniku Lovačkog udruženja „Vrla“ iz Surdulice stoji da su ga berači pečuraka iz Vladičinog Hana pronašli na Vlasini. Bila mu je slomljena zadnja, desna noga. Predali su ga lovočuvaru, Slaviši Kostiću i upravniku LU „Vrla“ , Bori Mitiću iz Surdulice. Nakon što smo mu ukazali pomoć u „Neovetu“, lovočuvari su preuzeli brigu o njemu,“ saznajemo od Nenada Mitrovića, direktora „Neoveta“.

Veterinarska stanica „Neovet“ je nadležna i kompetentna da reaguje u takvim situacijama. Mitrović kaže da mu je ovo prvi put da ukazuje pomoć lanetu, ali da je imao do sada više neprijatnih slučajeva u vezi divljači – obdukcije ubijenih srna, jelena, divljih svinja, van sezone. Ono što je viđao, veli, navodi ga na pomisao da su neki ljudi zveri, a ne divlje životinje.

I slučaj ovog laneta navodi nas na pomiso da je, možda, u pitanju krivolov jer srna svoje mladunče sigurno ne bi napustila. Srećom, pa još uvek ima i dobrih ljudi.

One thought on “„Neovet“ pružio pomoć Bambiju

  1. PITANJE JE KAKO JE BAMBI OSTAO BEZ MAJKE! DA LI JE GREŠNA ZAVRŠILA U NEKOM RESTORANU NA VLASINI U LOVAČKOM PAPRIKAŠU! LOVOKRADICAMA NIJE BITNO KADA JE SEZONA LOVOSTAJA. DOK SAM SE BAVIO LOVOM DAVAO SAM PREDLOG DA SE ORUŽJE U VREME LOVOSTAJA BLINDIRA U SKLADIŠTI, ALI…NEKIMA TO NIJE ODGOVARALO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.