Nova ministarka već najvaljuje poskupljenje električne energije

Nije prošlo ni mesec dana od kada je u Vladi, nova ministarka za energetiku najvaljuje skoro poskupljenje električne energije. Istovremeno, Fiskalni savet je objavio da su EPS i Srbijagas budžet RS ove godine koštali oko dve milijarde evra, a prenosi N1.

FS navodi da razloge za ovolike gubitke samo jednim delom treba tražiti u svetskoj energetskoj krizi.

„U slučaju Srbijagasa odgovornost je podeljena između nekontrolisanih spoljnih okolnosti, domaćih politika Vlade i dugogodišnjeg lošeg upravljanja predzećem. Kada je EPS u pitanuj, njegovi trenutni problemi gotovo u potpunosti su posledica katarstrofalnog upravljanja preduzećem u prethodnim godinama,“ rečeno je između ostalog.

Dok su drugi odgovorni za sadašnje stanje, na građane se stalno apeluje da štede struju. Grejna sezona je povučena za 15 dana, kada su se mnogi koji su se smrzavali, domove zagrevali grejalicama ili pećima na struju. Već sada se najavljuje poskupljenje „u skladu sa povećanjem“ plata i penzija, koje je inflacija unapred prestigla, pa mnogi građani i komentarišu da će se, po običaju, iz naših džepova nadoknađivati tuđa odgovornost. Inače, struja je u septembru ove godine poskupela za 6,5 odsto.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.