Obavljen javni poziv za popisivače

Republički zavod za statistiku danas je objavio Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava koji će biti otvoren do 21. avgusta. Popis poljoprivrede u Srbiji počeće od 1. oktobra i trajaće do 15. decembra. Prema planu RZZS u njemu učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora.

Uslovi koje bi trebalo da popisivači ispuaajvaju, pored odnog da poznaju rad na računaru, su i da imaju državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, da nisu osuđivani, da protiv njih nije pokrenuta istraga i da se ne vodi krivični postupak. Svi će proći petodnevnu obuku, a u zavisnosti od radnog statusa, dobiće ugovore o privremenim i povremenim poslovima ili ugovor o dopunskom radu. Svako od popisivača dobiće oko 250 gazdinstva za popisivanje, a podatke o njima će prikupljati metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

Prijavljivanje kandidata za popisivače je isključivo elektronskim putem, na sajtu RGZ-a (www.stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs).

Rang lista primljenih će biti objavljena po opštinama, 22. avgusta na sajtovima RGZ-a: stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Foto: pixabay

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.