Obuka za negovateljice i negovatelje

Prošle nedelje u Vladičinom Hanu, u centru „Connection“ je održana obuka za negovateljice i negovatelje, kao deo unapređenja kapaciteta terenskog osoblja koje obilazi starije kojima je pomoć potrebna u selima opštine Vladičin Han. Polaznici su mogli da čuju kako komunicirati sa pripadnicima te popolucije i kako im pružiti psihološku pomoć, govorilo se i o sprečavanju povreda u kući i očuvanju mentalnog zdravlja.

Aktivnosti su deo projekta „MoBuC“ čiji je cilj da doprinese smanjenju socijalnih i zdravstvenih posledica pandemije COVID-19 i uticaja siromaštva na stara lica u izolovanim rauralnim područjima južne Srbije, kao i da poboljša uslove za samostalan i dostaojanstven život starih lica u hanskoj opštini.

Slika preuzeta sa FB stranice NSHC

Projektom, koji realizuje Novosadski humanitrani centar, obuhvaćeni su stariji u 17 sela: Bogoševu, Vrbovu, Garinju, Kopitarcu, Jovcu, Balinovcu, Belanovcu, Gornjem Jabukovu, Dekutincu, Rdovu, Letovištu, Mazaraću, Manjaku, Priboju, Jastrepcu, Mrtvici i Polomu. Projekat podržava austrijsko Federalno ministarstvo za socijalna pitanja i zdravstvo i organizacija Volkshife Osterreich.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Obuka za negovateljice i negovatelje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.