Održan pomen žtvama agresije NATO

Kod spomenika žrtvama bombradovanja NATO snaga 1999. godine u Vladičinom Hanu je održan pomen žrtvama iz tog mesta i odata počast minutom ćutanja. Članovi porodica nastradlih, predstavnici Opštine Vladičin Han, udruženja boraca, Vojske, Policije i Gimnazije „Jovan Skerlić“ položilisu cveće kraj spomenika u znak sećanja na Nebojšu Savića i Gorana Nikolića, policajce nastradale na Kososovu i Metohiji, Bobana Milenkovića, vojnika koji je poginuo na Košarama kao i na civilne žrtve. Milan Ignjatović i Gordana Nikolić, srednjoškolci od posledica detonacije bombe prilikom prvog granatiranja mosta u Vladičinom Hanu nastradali su 11. maja a na Uskrs te, 1999. godine, u vozu kod Grdelice Ivan Marković i Ana Bjeletić Marković.

„NATO snage su čitavih 78 dana bez odluke Saveta Bezbenosti UN bombradovali našu zemlju. Poginulo je oko 2.500 civila, od čega više od 80 dece. Na našu zemlje sručene su tone bombi sa osiromašenim uranijumom, što je zauvek zatrovalo prirodu. Od karcinoma, kao posledicu bombradovanja, ljudi sve više umiru,“ rekao je Dragutin Dimčevski, predsednik OO SUBNOR-a.

Sa obeležavanja 23. godišnjice od bombradovanja naše zemlje, poslata je poruka da „mozemo da oprostimo, ali ne i da zaboravimo.“

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.