Okrivljen za obljubu deteta

Autor: Lj. P.

Višem javnom tužilaštvo iz Vranja pripadnici Policijske uprave u tom mestu juče su podneli krivičnu prijavu protiv D.P. (24) takođe iz Vranja, zbog krivičnog dela Obljuba sa detetem iz čl.180. st.1. Krivičnog zakonika, izvršenog na štetu deteta – devojčice, od 13 godine, saopšteno je iz VJT.
„Dana 9. maja ove godine, Višem javnom tužilaštvu iz Vranja od strane Policijske uprave u Vranju podneta je krivična prijava protiv D. P. iz Vranja, rođenog 1995. godine, zbog krivičnog dela Obljuba sa detetom iz čl. 180 st. 1 Krivičnog zakonika, izvršenog na štetu deteta – devojčice, rođene 2011. godine. Tužilaštvo je donelo Naredbu o sprovođenju istrage i istog dana, 9. maja ove godine, saslušan je osumnjičeni koji se branio ćutanjem. U interesu istrage, kao i radi zaštite prava maloletnog lica – deteta, ne možemo pružiti detaljnije informacije u ovoj fazi postupka,“ saopštili je VJT iz Vranja.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, na predlog tužilaštva osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. Za krivično delo Obljuba sa detetom iz čl. 180. st.1. KZ zaprećena je kazna zatvoraod pet do 12 godina, bez mogućnosti ublažavanja iste.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.