Opasna navika i ružna slika na ulicama

Da pojednci sve redom bacaju po ulicama, umesto na mestima koja su za to određena – kante za smeće, korpe ili kontejneri, odavno se zna a i vidi. Papirići, kese, stare čarape koje se navlače preko obuće kada je zima i poledica i još što-šta vidljivi su na trotoarima, po parkovima, ulicama… Međutim, ono što zaprepašćuje su svakako zaštitne, jednokratne hirurške maske po ulicama, oko kanti za smeće u krugu Doma zdravlja, pored ograde iste ustanove, pored ivičnjaka, na samo korak ili dva od kontejnera.

Ma koliko čistačica bilo u Domu zdravlja, da li zaista mogu posle svakog drugog, petog ili desetog pacijenta da pokupe masku koju neko „zafrljači“ tik uz kantu za smeće, na stepeništu ili travnjaku? Da li ulični čistači mogu tokom celog dana da skupljaju smeće, pa i maske, na svakom koraku? Da li pojedinci i kod svojih kuća bacaju đubre okolo a naročito – zaštitne maske? I, da li je to vaspitanje koje su iz kuće poneli ili čist nemar?

Bacanje smeća okolo ne samo da stvara ružnu sliku o svima nama, u globalu, već u slučaju maski, mogla bi da bude i opasna navika. Oni koji ih bacaju verovatno i ne pomišljaju da, možda, nekoga time ugrožavaju a na prvom mestu ljude koji moraju da čiste za njima.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.