OŠ „Sveti Sava“ po prvi put bez učenika obeležila Dan škole i školsku slavu, Svetog Savu

Osnovna škola „Sveti Sava“, danas je obeležila Dan škole i ujedno đačku slavu, Svetog Savu. Po prvi put, ova svečanost se obeležava bez učenika, po preporuci resornog ministarstva. Uz služenje svečane liturgije i presecanje slavskog kolača u krugu kolektiva, ovaj veliki praznik je ipak obeležen.

Iako tradicionalne priredbe nema, zaposleni su se potrudili da i ove godine organizuju takmičenja u likovnom i literarnom stvaralaštvu za sve učenike. Od sportskih aktivnosti organizovano je samo nadmetanje u šahu i to, zbog aktulene epidemiološke situacije, onlajn.

Sečenja slavskog kolača

Na literarnom takmničenju među nižim razredima prvo mesto je osvojio Veselim Mihajlović, drugo Teodora Stoiljković a treće Jana Stanković. U kategoriji viših razreda, prvo mesto je pripalo Anastasiji Nikolić, Doroteja Mišić je osvojila je drugo a Sofija Jovanović treće mesto. Svi su učenici škole „Sveti Sava“.

Najlepši likovni rad ove godine među mlađim učenicima  je crtež Natalije Slavković, učenice škole domaćina takmičenja, drugo mesto je zauzela  Nikolina Antić, iz OŠ „Branko Radičević“ a Ana Čubrić, učenica područnog odeljenja u Polomu, treće mesto. Među učenicima viših razreda najlepši rad je nactala Katarina Stanisavljević, ispred OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ iz Džepa, Iva Nikolić je na drugom mestu a Jana Nikolić na trećem, obe iz škole „Sveti Sava“. Zajedno sa njom je Neda Mitić, učenica OŠ „Branko Radičević“. Na onlajn šahovskom takmičenju najbolji je bio Oliver Stojanović, drugoplasirani je Stefan Nikolić a treće mesto je osvojila Jovana Stanković.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.