Hančani će ipak dobiti pešačke prelaze na državnom putu ka bugarskoj granici

Nakon pisanja Vesnika017, iz Javnog preduzeća Putevi Srbije obavestili su nas da će obeležavnaje pešačkih prelaza na državnom putu Vladičin Han-Surdulica-bugarska granica započeti nakon završetka zimske sezone. Nadležni  u tom preduzeću tvrde da je zbog nepovoljnih vremenskih uslova taj posao ostavljen za početak letnje sezone održavanja puteva.

„ Obaveza održavanja vertikalne i horizontalne signalizacije je na upravljaču državnih puteva – JP „Putevi Srbije“, tačnije preduzeću „Kruševacput a.d.“, shodno stavu 1,člana 72. „Zakona o putevima“ koji kaže : „Upravljač državnog puta održava kolovoznu konstrukciju kao sastavni deo državnog puta i saobraćajnu signalizaciju na državnom putu koji prolazi kroz naselje, osim uređaja za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova i turističke organizacije“. Što se tiče pešačkih prelaza, za njihovo održavanje/obeležavanje kroz naseljeno mesto zadužena je lokalna samouprava,“ kažu u JP Putevi Srbija.

Oni dodaju da je tačno da je projekat obeležavanja urađen od strane lokalne samouprave, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uslova njegovo izvođenje ostavljeno za ovu godinu, po završetku zimskog održavanja puteva, koje traje do kraja marta.

„Obeležavanje će biti urađeno ove godine, kada vremenski uslovi dozvole,a u pitanju su tri deonice: naseljeno mesto Vladičin Han (od km 0+000 do km 1+557), naseljeno mesto Prekodolce (od km 1+557 do km 3+390) i naseljeno mesto Žitorađe (od km 3+469 do km 6+492),“ piše u dopisu Puteva Srbije.

Ukupna vrednost ovih radova iznosi 11.062.228,72 dinara sa PDV-om.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.